regisztráció | elfelejtett jelszó

Általános szerződési feltételek


VÁSÁRLÁSI TUDNIVALÓK
 Általános szerződési feltételek

Kérjük amennyiben vásárlója szeretne lenni webáruházunknak figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben annak minden pontjával egyetért ,és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

TERMÉKEINKRŐL

A Mandala ékszer által forgalmazott arany és ezüst ékszerek eredeti termékek, hivatalos magyarországi gyártótól vagy importőrtől származnak.
Minden arany és ezüstékszer nemesfémtartalma megfelel a törvényi előírásoknak, finomságát a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal nemesfém Ellenőrzési és Engedélyezési osztálya illetve jogelődje a Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Intézet - a rajta elvégzett vizsgálat alapján - a magyar jogszabályok szerint fémjellel ellátta és ezzel hitelesítette.
Az ásvány, drágakő ékszerek alkatrészei hivatalos magyarországi forgalmazóktól származnak.
A mandala ékszer webáruház üzemeltetője Varga Szilvia ékszerész által elkészített változatos, minőségi ékszerek, nikkelmentes, ezüstözött vagy ródiumozott fém alkatrészekkel szerelve.
Az ásvány ékszerek saját elképzelései alapján is megvalósíthatók, vagy akár kérheti személyre szabott ékszer elkészítését is. Ennek megvalósításáról, az elkészítés idejéről egyénileg szükséges egyeztetni!


- Áraink az Általános Forgalmi Adót tartalmazzák.


 A MEGRENDELÉS MENETE:

- A megrendeléshez REGISZTRÁCIÓ szükséges.

 A REGISZTRÁCIÓ MENETE:

1. Kattintson a Bejelentkezés panelen olvasható REGISZTRÁCIÓ linkre.
2. Kérjük adja meg a szükséges adatokat ( név, cím, szállítási cím, telefon szám, e-mail cím, jelszó ). Figyeljen a pontos kitöltésre!
3. Kattintson a REGISZTRÁCIÓ gombra.
4. A regisztráció sikeresen lezajlott. A belépést követően azonnal megkezdheti a vásárlást.

- Ha a jelszót elfelejtette, kattintson az ELFELEJTETT JELSZÓ linkre a Bejelentkezés panelen, és jelszavát a megadott e-mail címre elküldjük.
- Bejelentkezni a Bejelentkezés panelen a regisztráció során megadott felhasználónév és jelszó használatával lehetséges.

- A regisztráció/ bejelentkezés után lehetősége nyílik válogatni a termékek között, és a virtuális kosárba helyezni a terméket / termékeket.
- A rendszer a válogatás után a költségeket összesíti és nagy méretű számmal jelzi.
- A válogatás után a PÉNZTÁRHOZ gomb megnyomásával rögzíti a vásárlást.
- Ez után egy összesítő oldalra ér, ahol a megrendelni kívánt termék / termékek listája, egyes tételek darabszáma, és összesített ára található. Itt még lehetőség van a rendelés módosítására vagy sztornírozására. A lap alján a nagy méretű számok a teljes vételárat mutatják. Ugyanitt még módosíthatóak a regisztráció adatai, illetve a csomag átvételére vonatkozó információk is. A megrendeléshez megjegyzést is írhat / pl. a csomagot a munkahelyemre kérem, más személy veszi át stb. /
- A teljes véglegesítéshez nyomja meg a VÁSÁRLÁS gombot, ami az ÁSZF/ Általános szerződési feltételek / elfogadása után rögzítésre kerül.
- A rendszer egy EGYEDI AZONOSÍTÓT / betű+ számsor / társít és ír ki minden megrendeléshez. A megrendeléssel kapcsolatban bármely információt vagy reklamációt az AZONOSÍTÓ bemondása után tudunk kezelni.

A MEGRENDELÉS VISSZAIGAZOLÁSA:

- A tranzakcióról mindkét fél e-mailben értesül, ami tartalmazza a megrendelés minden adatát. Kérjük ezen adatokat ellenőrizze  hogy helyesek-e / pl. szállítási cím /. Amennyiben valamelyik adat hibás, kérjük ezt mihamarabb jelezze felénk e-mailben, vagy telefonon.
- A megrendelést követően telefonon egyeztetünk a megrendelővel.
- A megrendelés nem minősül írásba foglalt szerződésnek, kinyomtatásra illetve iktatásra nem kerül.
- 2001 évi CIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.

SZÁLLÍTÁS

-
Külföldre nem áll módunkba termékeket szállítani.
- A megrendelt termékek kiszállítása a Magyar Posta szolgáltatásával történik.

SZÁLLÍTÁSI MÓDOK

1,
UTÁNVÉTTEL

   A megrendelt terméket utánvéttel postázzuk a Magyar Posta Expressz Postacsomag szolgáltatásával.
   A csomag értéknyilvánítással van feladva, a kézbesítésről mindkét fél sms-ben értesül, és csomagkövetés is jár a szolgáltatás mellé. A Posta időgaranciát is vállal a küldeményre azaz, hogy a feladás időpontjától számítva egy vagy két napon belül a küldemény célhoz ér.

2, ELŐRE UTALÁSSAL

   50000 forint feletti vásárlásnál a vételár összegét előre utalással kérjük kiegyenlíteni a bankszámla számunkra: 59800060-15171959

   Amennyiben ez 5 munkanapon belül nem valósul meg, telefonon próbálunk egyeztetni a probléma okáról. Ha nem sikerül egyezségre jutni, a megrendelést töröljük.
   Amint a megrendelt termék vételára számlánkra megérkezik, 1-2 napon belül ajánlott küldeményként juttatjuk el Önnek megrendelését.

SZÁLLÍTÁSI IDŐ

   A munkanapon 14 óráig leadott megrendelést, 24-48 órán belül elindítjuk, (amennyiben a rendelt áru raktáron van) . Amennyiben a rendelt árú nincs raktáron, de még beszerezhető külön egyeztetünk a megrendelés idejéről és teljesítéséről.
   A Magyar Posta a feladástól számítva 1 vagy 2 napos időgarantált  kézbesítést vállal. ( A pénteken megrendelt terméket előfordulhat hogy csak kedden szállítják ki . )
   A kézbesítő kétszer kísérli meg a kézbesítést, általában egyszer a délelőtt folyamán, egyszer a délutáni órákban. Ha a megrendelőt nem találja a küldeményt a postán hagyja, ahol 5 munkanapig átveheti a küldeményét.

FIZETÉSI MÓDOK

 50000 forint vételárig
választható utánvétes csomagküldés, vagy előre utalással is fizetheti bankszámlánkra az összeget

 50000 forint feletti vételár esetén előre utalással lehetséges a vásárlás.


SZÁLLÍTÁSI DÍJAK

30000 forint alatti megrendelések esetén, szállítási költséget számítunk fel a Magyar Posta érvényben lévő díjszabásai alapján.

UTÁNVÉTES csomagküldés : a feladás időpontjától számítva: - 1 napos időgarantált - 1690 FT
                                                                                                -
2 napos időgarantált-  1560 FT
ELŐRE UTALÁSNÁL  30000 Ft alatti megrendelésnél az ajánlott küldemény díjszabása -         FT

30000 FT MEGRENDELÉS FELETT A SZÁLLÍTÁS  INGYENES !

A csomagolásért külön költséget nem számolunk fel.

FONTOS

Utánvétes kiszállításkor a kézbesítőnek kell megfizetni a megrendelt termék és a szállítási költség összegét. A kézbesítőnél csak készpénzes fizetésre van lehetőség! Amennyiben a munkahelye címére kéri a kiszállítást gondoskodjon róla hogy tudjanak a csomag érkezéséről, és legen valaki aki átvegye és rendelkezzen az átvételhez szükséges összeggel. A termék és a szállítási költség árát tartalmazó számlát a csomagban találja. A küldemény átvételekor a kézbesítő jelenlétében ellenőrizze annak külső sértetlenségét. Ha a csomag kívülről sérült, kérjük ne vegye át! Az esetleges további reklamáció érvényesítése érdekében, kérjük őrizze meg az ékszercsomag kifizetését igazoló bizonylatot.


SZAVATOSSÁG/GARANCIA


A Mandala Ékszer internetes áruház kizárólag jó minőségű, hibátlan termékeket forgalmaz és az általa eladott termékekre, biztosítja az érvényben lévő jogszabályokban előírt garanciát.

- Az ékszerekre a törvény szerint előírtak szerint - az átvételtől számított - 2 év szavatosság vonatkozik.
- A szavatosság érvényesítéséhez a hibás terméket kérjük az eredeti tanúsítvánnyal és/vagy garancialevéllel és számlával együtt címünkre / Varga Szilvia , 9024 GYŐR Ikva utca 57 3/7 / visszajuttatni.
- A szavatosságot csak abban az esetben áll  módunkban érvényesíteni, ha a terméket hiánytalanul az eredeti tanúsítvánnyal és/vagy garancialevéllel valamint a mellékelt számlával küldi vissza.

A szavatossági igény nem érvényesíthető:

1. A nem rendeltetésszerű használatból eredő meghibásodásokra és sérülésekre. ( pl. leesett, rátaposott, odaütődött )
2. A méretváltoztatásokra.
3. A termék anyagából adódó egészségügyi hatásokra ( pl. fémallergia )
4. A különböző vegyszerek ( kozmetikumok, tisztítószerek, gyógyvíz stb. ) által okozott károsodásokra, elszíneződésekre.
5. A használatból eredő kopásra illetve korrodálásra.

Ha a Megrendelő javítás céljából juttat vissza terméket  azt megvizsgáljuk és annak javítását a lehető leghamarabb megkezdjük. Utánvéttel vagy portósan feladott küldeményeket nem áll módunkban átvenni. A javított terméket a Megrendelő címére mihamarabb visszajuttatjuk. Amennyiben a termék vizsgálata során kiderül hogy a hiba olyan okból keletkezett amire a szavatossági igény nem érvényesíthető, a javítási és a szállítási költség a Megrendelőt terheli. Ez esetben a Megrendelőt tájékoztatjuk a várható költségekről. Ha a Megrendelő ez esetben nem kéri a javítás elvégzését , a terméket visszajuttatjuk a Megrendelőhöz.
A szavatossági/garanciális ügyintézés további részleteire a PTK-ban, a 49/2003 (VII.30)GKM rendeletben, illetve a 151/2003(IX.22)Korm.rendeletben foglaltak az irányadóak.


A Távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Korm r. 3.§ (1) Az értékesítő köteles a fogyasztót a szerződés megkötése előtt kellő időben, de legkésőbb a szerződés megkötésekor a 2.§ (1) bekezdésének a-f pontjában foglaltakról írásbeli tájékoztatóval vagy más, a szóbeli tájékoztatást megerősítő dokumentummal ellátni. Az írásbeli tájékoztatónak az előírtakon felül tartalmaznia kell: a szavatosság, illetve a jótállás feltételeit, valamint a teljesítést követően igénybe vehető kiegészítő szolgáltatás (alkatrészellátás, javítószolgálat) biztosítását.


Jogszabályok:

17/1999. (II.5.)Korm. Rendelet.
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.KOR

 
Kötelező jótállás:
 
151/2003 IX.22. Korm. rendelet.
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0300151.KOR

49/2003.VII.30. GKM rendelet.
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0300049.GKM
 

Észrevételek reklamációk, a szállítással kapcsolatban:

Kérjük, jelezze felénk az áru átvételétől számított 24 órán belül 9-16 óra között telefonon +36-30-998-2133, vagy e-mailen az info@mandalaekszer.hu reklamációját panaszát a kiszállított termékkel kapcsolatban.

Panaszával fordulhat továbbá:

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség (9022 Győr, Türr István u.1. )
A Győr- Moson- Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő  Békéltető Testülethez ( Győr, Szent István u. 10/ a )


VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS, PÉNZ VISSZAFIZETÉSI GARANCIA


Tájékoztatás az elállás jogáról és annak feltételeiről:

A Korm. r. 3.§ (1), (2), pontjai szerint  "2.§ (1) Az értékesítő a szerződés megkötése előtt kellő időben köteles a fogyasztót tájékoztatni az elállás jogáról (4-5.§)" 4.§ (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. (2) A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette, szolgáltatás nyújtása estében pedig, amikor a szerződést megkötötte, feltéve, hogy az értékesítő a 3.§ szerinti tájékoztatási kötelezettségének eleget tett. (3) Ha az értékesítő nem tesz eleget a 3.§ szerinti tájékoztatási kötelezettségének, a fogyasztó az elállás jogát az áru átvételének napjától, szolgáltatás nyújtása esetében pedig a szerződés megkötésének napjától számított három hónapon belül gyakorolhatja. (4) Ha a 3.§ szerinti tájékoztatásra a (3) bekezdésben meghatározott három hónapon belül sor kerül, a fogyasztó számára az elállásra nyitva álló nyolc munkanapos határidő attól a naptól kezdődik, amikor a tájékoztatót kézhez kapta. (5) Az értékesítő köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. A fogyasztó viseli az elállás jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. Az értékesítő azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését."

Figyelmébe ajánljuk:

A 17/1999 ( II.5.) Korm. rendelet 5.§ c., pontjának értelmében :  " A felek eltérő megállapodás hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4 § szerinti elállási jogot olyan árú értékesítése esetében, amelyben a fogyasztó a személyhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezetten kérésére állítottak elő..."

17/1999. (II.5.)Korm. Rendelet.
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.KOR

Visszavásárlás:

Ha bármely okból a cégünktől vásárolt árut vissza szeretne cserélni, 8 napig megteheti. Fontos tudni, hogy ez csak újra értékesíthető árura vonatkozik, tehát nem tartoznak ebbe a körbe a már megszűnt típusok, amennyiben az adott termék nem szűnt meg, de csomagolása megváltozott, az általunk konkrét megrendelésre behozott termékek, olyan áruk, amelyeknek csomagolása sérült, kiszerelése nem egyezik az általunk forgalmazott csomagolási egységgel, illetve nem a Mandala Ékszer-től származik stb.

Az áru visszajuttatási költsége a vevőt terheli!

A vásárló az elállási szándékát az alábbi elérhetőségeken jelentheti be:

E-mail:          info@mandalaekszer.hu
Telefonon:    +36-30-998-21-33
Postai úton:  Varga Szilvia, 9024 Győr, Ikva utca 57 3/7


ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

Az Adatvédelmi törvény ( 1995.évi CXIX.tv. ) értelmében tájékoztatjuk hogy megrendelésével, mint ügyfelünk hozzájárul, hogy személyes adatait (név,lakcím, telefonszám, e-mail cím)
hogy Varga Szilvia E.V., a Mandala ékszer webáruház adatkezelője az adatvédelmi jogszabályok előírásainak megfelelően árú-küldő tevékenységhez, vásárlási ajánlatok megküldéséhez tárolja, kezelje, illetve felhasználja. Adatszolgáltatása önkéntes. Megadott adatai törlését vagy módosítását bármikor kérheti. Adatait nyilvántartásunkban 5 évig kezeljük. Amennyiben adataiban változás áll be, kérjük jelezze felénk. Az általunk kezelt személyes adatait nem adjuk ki harmadik személynek.
Célunk a vevőinkkel szembeni tisztességes magatartás megőrzése.


KAPCSOLAT/ ELÉRHETŐSÉG


Cégnév :                     Varga Szilvia E.V.
Cím :                          9024, Győr, Ikva utca 57
Telefon :                     +36-30-9982-133
E- mail :                      info@mandalaekszer.hu
Adószám:                   45378551-1-28
Bankszámla szám:      59800060-15171959
Weboldal :                  http://www.mandalaekszer.hu
Áruház neve:               Mandala Ékszer
Adatvédelmi
nyilvántartási szám :    NAIH-71473/2013
Vállalkozói igazolvány
nyilvántartási száma:   101149
MKEH-NEHITI által kiadott nyilvántartási szám: PR 2683

Kapcsolattartó neve:     Varga Szilvia aranyműves, ékszerbecsüs
Kapcsolattartó telefonszáma:   +36-30-9982-133
Kapcsolattartó e-mail címe:      info@mandalaekszer.hu

 


 Kövess engem:
Tel.: +36 30 998 21 33